Rabatkode EVO3000 giver 3000 kr rabat på mængder af elcykler

KLIK HER!

Markedets bedste garantipakke!

Prøvekør i 14 dage!

Danmarks sikreste el cykel shop!

Købsguide elcykel

Fundere du på at købe en elcykel? Læs vores købsguide og bliv forberedt indenfor dit køb. Her har vi samlet vores bedste tips inden man køber en elcykel.

1. Kortlægge dine reelle behov

Inden du ved hvilken type elcykel du skal købe, er det godt at kortlægge dit reelle behov – hvor tit kommer du til at bruge din cykel, hvor langt kommer du til at cykle, kommer til at bruge den til at cykle på jobbet, eller er det mere til motion? Er der nok plads til alle børnene? Hvis du har kortlagt dine behov, er det nemmere at finde en model, der passer til dig.

3. Motor

På en elcykel kan motoren sidde forskellige steder, og placeringen påvirker til en vis grad funktionen. På de fleste af vores elcykler sidder der motorer fra det velkendte kvalitetsmærke Bafang. Vores elcykler har tre forskellige placeringer: navmotor i forhjulet eller i baghjulet og en såkaldt midtermotor, som er placeret ved kranken. Motoren sidder normalt i forhjulet, når cyklen har fodbremse, mens motor i baghjulet er normalt på cykler med såkaldt udvendige gear. En navmotor passer vældig godt til by- og landevejscykling. De giver en god fart, føles meget effektive og opleves vældig stærke. En midtermonteret motor aktiveres ved hjælp af tryksensorer, hvilket giver mere motorassistance, jo mere du træder i pedalerne. Så hvis det pludseligt bliver hårdt at træde rundt, og du ikke når at sætte gearet ned, vil en motor med tryksensor give dig mere motorassistance, selv om du måske tramper lidt langsommere end før.

4. Batteri og rækkevide

Sammen med motoren er det batteriet, som påvirker, hvor lang rækkevidde en elcykel har. Der er selvfølgelig også en masse andre faktorer, der spiller ind, såsom underlag, dæktryk, og hvor kuperet terrænet er. På nogle af vores cykler er batteriet placeret under bagagebæreren, mens andre har batteriet monteret på stellet. For den som vil komme lidt længere pr. opladning så findes der kraftigere batterier at tilkøbe på de fleste af vores modeller. Valget gør du inde på vores hjemmeside når du har valgt model og farve på din cykel.

5. Gear

Der findes to forskellige slags gear: udvendige og indvendige. De udvendige systemer findes normalt på de lidt mere sporty elcykler og er kendetegnet ved, at der ses flere synlige drevklinger på baghjulet. Disse gearsystemer giver mulighed for stor forskel mellem laveste og højeste gear. Et populært gearsystem til dig, som cykler lidt længere strækninger.

6. Bremser

Bremserne er af naturlige årsager vigtige på en elcykel. Der findes forskellige typer bremser på elcykler, som alle har hver deres fordele. Fælgbremser er små klodser, som bremser direkte mod fælgen. Den mest almindelige type fælgbremser er såkaldte V-bremser. De findes oftest på almindelige cykler og er ikke særlig almindelige på elcykler. Blandt vores cykler er det kun vores sammenklappelige cykel EvoBike Travel, som har fælgbremser. Skivebremser er effektive og fungerer godt i al slags vejr. Skivebremser kan være enten mekaniske (stålwirer) eller hydrauliske (olietryk). De hydrauliske bremser er betydeligt mere effektive og justeres af sig selv i takt med, at bremseklodserne slides, hvilket er praktisk. Fodbremse indebærer, at man bremser ved at træde bagud i pedalerne. Dette system er blevet grundigt testet gennem årene og findes på vores klassiske elcykler med lukkede gear.

7. Garanti

Det er selvfølgelig vigtigt at undersøge, hvilke garantier der følger med den elcykel, du vælger at købe. Hos EvoBike er vi vældig stolte af vores garantier, og vi vil vove at påstå, at vi har markedets bedste garantier for elcykler. Vi giver altid to års garanti på vores elcykler, inkl. batteriet, og vi har desuden fem års motorgaranti samt hele ti års garanti på stellet.

8. Værd at tænke på efter dit køb

Præcis som for almindelige cykler findes der en del råd til pleje og vedligeholdelse, du skal følge for at få mest muligt ud af din elcykel. Som for alle nyindkøbte cykler anbefales det at få foretaget første serviceeftersyn med mindre efterjusteringer, og kontrollere, at der ikke er nogen løse skruer. Desuden findes der råd om, hvordan du opbevarer din elcykel om vinteren eller tjekker den efter, når foråret og cykelsæsonen nærmer sig

Om Evobike

Evobikes elcykler er udviklet og designet på vores hovedkontor lige uden for Stockholm. Produktionen foregår hovedsageligt på vores fabrik i det smukke Aveiro i Portugal.

Læs mere her

Vores andre butikker

Køb og betal sikkert hos os

KlarnaDHL