Leveringsproblemer hos DHL

Læs mere her

Markedets bedste garantipakke!

Prøvekør i 14 dage!

Danmarks sikreste el cykel shop!

Vask af elcykel

Rengør cykelkæden og ledningerne

Cyklens kæde og ledninger skal smøres regelmæssigt og rengøres. Dette er ekstra vigtigt, hvis du ofte cykler på grusveje eller om vinteren. Rengør kæden for snavs og grus med letflydende olie eller kæderens. Undgå fedtopløsende midler, da det kan beskadige kuglelejer. Når kæden er ren skal den smøres med cykelolie eller symaskineolie. Det er meget vigtigt at holde kæden ren og smurt, så den ikke bliver slidt for hurtigt. Kabler og kabelafdækninger bør smøres med cykelolie for at holde fugt væk. Dryp olie i begge ender af kabelafdækningen, så der løber en smule ind i den. Du kan ligeledes bevæge bremsen/gearskifteren et par gange for at arbejde olien lidt længere ind. Dryp ligeledes en smule olie på bevægelige dele på bremseåget, men undgå at spilde olie på bremseklodserne.

Rengør de forskellige dele på cyklen

Små metaldele som fx skrue- og bolthoveder er ofte udsat for ansamlinger af vand på din cykel. Når metalskruer/-bolte er udsat for fugt i længere tid, medfører det ofte overfladerust. Overfladerust har ikke nogen decideret funktionel ulempe, men kan være visuelt irriterende at have på sin cykel. Hvis du vil modvirke overfladerust, anbefaler vi at smøre skrue-/bolthoveder, møtrikker og føringselementer med eksempelvis teflonspray. Det har en vandafvisende effekt og forhindrer dannelse af overfladerust.

Rengør cyklen

Vask gerne din cykel ofte, men undgå at sprøjte vand direkte på cyklen, og brug aldrig stærke rengøringsmidler. Det risikerer at trænge ind i cyklens elektronik samt kuglelejer og forstørre dem. Brug i stedet en fugtig klud med mildt rengøringsmiddel, fx sæbe, til at tørre snavs af med. Det er en god ide at behandle cyklens stel med bilvoks. Sæt til sidst batteriet tilbage. Husk, at cyklen skal være helt tør, før du samler batteriet igen.

Hvor ofte skal du vaske din cykel?

Hvor ofte du har brug for at vaske din elcykel afhænger helt af, hvor meget og på hvilken måde du bruger den. Generelt har cyklen godt af at blive vasket regelmæssigt. Husk, at vintervejr og veje med mere grus og mudder slider ekstra på cyklens komponenter. Hvis du cykler under disse forhold, skal du vaske din cykel oftere.

Om Evobike

Evobikes elcykler er udviklet og designet på vores hovedkontor lige uden for Stockholm. Produktionen foregår hovedsageligt på vores fabrik i det smukke Aveiro i Portugal.

Læs mere her

Vores andre butikker

Køb og betal sikkert hos os

KlarnaDHL