Leveringsproblemer hos DHL

Læs mere her

Markedets bedste garantipakke!

Prøvekør i 14 dage!

Danmarks sikreste el cykel shop!

At cykle på en trehjulet cykel

Kom godt i gang

Når du begynder at øve dig i at køre på en trehjulet cykel, er det vigtigt, at du er på en stor og flad overflade og gerne helt uden forhindringer og bump. Når du træder på din trehjulede cykel, skal du sørge for, at elektronikken er slukket, og at du holder i begge bremsegreb, så cyklen ikke triller væk for dig. Slip ikke bremsegrebene, før du føler dig sikker på cyklen. Når du begynder at cykle, anbefaler vi, at du i første omgang starter helt uden elmotor, så du lærer at finde balancen og den rigtige teknik til at dreje, inden du aktiverer elmotoren.

Drejning

På en almindelig tohjulet cykel drejer du stort set ved at vippe din krop og cyklen. Når du drejer din trehjulede cykel, skal du tage en helt anden teknik i brug. I stedet skal du stole på at dreje meget mere på styret. Husk også ikke at læne dig ind i kurven, som om du havde cyklet på en tohjulet cykel,, da det øger sandsynligheden for, at det yderste baghjul løfter sig fra jorden. Sid i stedet stille på sadlen, så du holder balancepunktet lavt og centreret.

Planlæg din rute

Trehjulede cykler er mere følsomme over for skarpe sving. Sørg derfor for at planlægge din cykling og sørg for at sætte farten ordentligt ned før en kurve. Planlæg, så du har plads nok til at vende, da en trehjulet cykel har en meget større venderadius end en almindelig cykel. Husk også, at din nye trehjulede cykel er væsentligt bredere end en almindelig cykel. Sørg derfor for, at du har masser af ekstra margin til andre trafikanter og eventuelle forhindringer på din rute.

Cykling på skrånende vej

De fleste vej- og cykelstier har en svag hældning enten til højre eller venstre. Når du kører på din trehjulede cykel på en skrånende vej, vil cyklen automatisk ønske at dreje i den retning, vejen skråner. For at parere dette skal du konstant dreje styret lidt i den modsatte retning.

Afslutningsvis

Det er ikke ualmindeligt at føle sig både ukendt og usikker, første gang du prøver en trehjulet cykel. Da det er en væsentlig anderledes teknik i forhold til at cykle på en tohjulet cykel, skal du være ydmyg overfor opgaven og have lidt tålmodighed. Med lidt øvelse vil det dog hurtigt føles godt, og du vil kunne tage på skønne ture i det grønne!

Om Evobike

Evobikes elcykler er udviklet og designet på vores hovedkontor lige uden for Stockholm. Produktionen foregår hovedsageligt på vores fabrik i det smukke Aveiro i Portugal.

Læs mere her

Vores andre butikker

Køb og betal sikkert hos os

KlarnaDHL